Torta Ferrero Rocher


SASTOJCI
za biskvit
5 jaja
100 g šečera
1 kesiva vanilinog šećera sa ukusom ruma
200 g tostiranih i mlevenih lešnika
25 g ne zaslađenog kakao
35 g brašna
1 kesica praška za pecivo

za fil
200 g omekšalog putera
200 g čokolade ( kod mene je pola sa 70% kakaoa i pola mlečna čokolada )
160 g nutella
60 g napolitanki sa punjenjem od lešnika
za ganache
100 g čokolade sa 70% kakao
50 g mlečne čokolade
25 g putera
60 ml pavlake
i još
12 čokoladnih pralinica Ferrero Rocher

PRIPREMA
Umutiti jaja sa dodatkom šećera i vanile u gustu i svetlu smesu.
U posebnu činiju izmešati lešnike, koje ste pre mlevenja, malo ispekli i oljuštili,brašno, kakao i prašak za pecivo.
Umešati veoma pažljivo, dodavajući malo po malo u umućena jaja.
Podmazati kalup za tortu, prečnik 22cm i prekriti samo dno sa papirom za pečenje.
Isipati smesu,poravnjati i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 185*C oko 25 do 30 minuta.
Ostaviti da se ohladi u kalupu, prevrnuti biskvit na žicu za hlađenje i ostaviti da se potpuno ohladi.

Ohlađen biskvit preseći na pola i ostaviti da se i dalje hladi.



Na pari otopiti čokoladu i ostaviti da se ohladi i malo zgusne ali pazite da vam se ne ohladi.
Dodati u čokoladu puter i nutelu i umutiti sa mikserom.
Dodati sitno iseckane napolitanke i sve izmešati sa spatulom.

Staviti na tacnu jedan deo biskvita sipati preko biskvita fil, poravnjati i staviti preko fila drugi deo biskvita i malo pritisnuti rukom.
Ostaviti u frižider nekoliko sati.

Na pari otopiti čokoladu, puter i pavlaku, preliti tortu.
Ukrasiti sa pralinama i ostaviti preko noći u frižider.

Pre služenja torte, najbolje je izvaditi tortu sat dva, pre nego što ćete je poslužiti, inače fil je tvrd ako je sečete odmah po vađenju iz frižidera.

Prijatno!!!!!

Izvor:http://www.coolinarika.com/

Primjedbe

Popularni postovi s ovog bloga

FENOMENALNA NUTELLA TORTA: Napravite finu slasticu bez pečenja

NAJBRŽI UŠTIPCI – Domaći recept za milion mekanih uštipaka !

NE PROPUSTITE ZDRAVLJE: Iskoristite vrganj kao lijek!